08 december 2013

Kapelle 36 - ZSC'62 3: Een herhaling van de heenwedstrijd?

7 december 2013: De dag van de ontmoeting tussen Kapelle 3 en ZSC’62 3. De tweede ontmoeting tussen deze ploegen vindt plaats op Sportpark Het Groene Woud. Aftrap om 12:45. ZSC’62 3 bekleed de laatste positie in de competitie, met 2 punten. 1 van die punten is behaald in de vorige ontmoeting met Kapelle, in Scharendijke. Kapelle is dus bij voorbaad gewaarschuwd.

De wedstrijd begint rustig. Kapelle heeft een lichte overhand en de toon wordt gezet, wanneer John de bal tussen de verdediging steekt om Wietse vrij voor de goal te brengen, maar deze kon de bal niet meenemen om dreigend te worden. Een antwoord kwam van ZSC’62. Ashwin liep net onder de bal door, maar het schot van ZSC ging voorlangs. Veel dreigender werd het niet van ZSC. Er volgde een aantal kansen, voornamelijk over de zijkanten, via John en Wietse. Dit was het begin van een tsunami van mogelijkheden. Het was wachten op de openingstreffer van Kapelse zijde. De 1-0 staat op naam van De Beul. Na een hoekschop van Wietse, kon de Scharendijkse doelman de bal maar half pareren. De Beul was alert en kon koel binnenschieten: 1-0!
Kort hierna was het Ashwin, die van haast onmogelijke hoek de bal op het doel vuurde! Maar de keeper, de beste man van ZSC, kon de bal verwerken tot een hoekschop. Wietse zag zijn bal ook gekeerd door de doelman, en de corner die volgde, werd rakelings naast gekopt door Gers. Het is wachten op de 2-0. ZSC’62 werd enkel dreigend door verzwikkingen achterin, maar door de magere 1-0 op het scorebord heerste er toch enige spanning. Ondanks dat ZASC niks anders in te brengen had, als lege briefjes, wist Kapelle niet te scoren. De superioriteit is zichtbaar, wanneer zelfs VDB op de goal mag koppen. Helaas ook naast.

Tweede helft begint met de 1-0 stand. Het gaat verder waar de eerste helft is geëindigd. Kansen te over, maar, mede door de uitstekende doelman van Scharendijke en het kapotte vizier van Kapelle, werd het net maar niet gevonden. Uiteindelijk, 36 minuten in de tweede helft, is daar dan toch de 2-0. Geen uitgespeelde kans, maar een defensieve ‘peer’ naar voren van Koole, brak de verdediging van ZSC’62 en werd opgevangen door John. Hij kon 1-op-1 naar de keeper en dit maal trok de keeper niet aan het langste eind: 2-0.
Als een duiveltje uit een doosje, wist ZSC’62 nog de aansluitingstreffer te maken. De speler wipte de bal mooi over B100, die enkel de bal het nakijken kon geven. ZSC ruikt bloed en in de slotfase valt zelfs nog bijna de gelijkmaker.

Al met al een prima wedstrijd, gezien het vertoonde voetbal. Kansen te over, maar het ene ‘jammer’ volgde de andere ‘helaas’ op. Het belangrijkste is dat de 3 punten zijn behaald, zodat het zicht opwaarts bewaard kan worden. Gelukkig was ZSC’62 geen tegenstander van formaat. Dit zal volgende week anders zijn. Dan wordt de 36e strijdmacht van Kapelle opgewacht in Burgh-Haamstede. Dan is DFS 2 de tegenstander. Thuis is hier van gewonnen in een titanenstrijd, dus DFS zal gebrand zijn wraak te nemen. Maar zolang Kapelle zijn niveau kan halen, en kan schitteren zoals in de thuiswedstrijd, moet een positief resultaat haalbaar zijn!